4 goda grunder till att dricka kaffe med kollagen

Kollagentillskott finns i många former, och är mycket populärt på grund av alla fördelarna som proteinet har för vår hud. Drick kollagen tillsammans med kaffe, och få en ännu bättre start på dagen, och kanske ett längre liv?

70% av oss dricker kaffe dagligen, och vi dricker i genomsnitt 160 liter om året – något som sätter länderna här i Norden högt upp på listan över världens mest kaffedrickande land. Lyckligtvis för oss kaffedrickare, så visar forskning att kaffe kan fördröja vårat åldrande.

Hälsofördelarna av att ta kollagen är allmänt kända, särskilt hur det påverkar huden. Kollagen bidrar till att hålla huden fast, elastisk och återfuktad. Från att vi är 25 år så bryter vi ned mer kollagen än vad vi producerar, som gör att vi några år senare ser ålderstecken som rynkor, linjer och en slappare hud.

För att ersätta det kollagen vi förlorar behöver vi själva tillsätta extra kollagen.

Det finns många fördelar genom att starta dagen med kollagen och kaffe tillsammans, låt oss se på de bästa fördelarna av att dricka kaffe.

1. 3 koppar kaffe dagligen kan skjuta upp åldringen

Forskare från Uppsala Universitet har hittat en metod som kan ta reda på din riktiga ålder vid hjälp av ett blodprov. De kollar så att du åldras normalt, antingen snabbare eller saktare än normalt. Forskarna har sett på vilka faktorer som påskyndar åldring, och vad som fördröjer åldringen.

Studien visar att tre koppar kaffe per dag kan förminska din biologiska ålder med 5-6 år. Kombinera det med effekten av kollagen typ 1, och du har receptet till att förebygga åldring.

2. Kaffe kan göra dig lyckligare

Enligt forskare på National Institute of Health ökar kaffe lyckonivån. De som dricker kaffe varje dag har en mindre chans för att bli deprimerade, och bara lukten av kaffe har visat sig ha en gynnsam effekt på stressnivåerna i kroppen.

Forskarna menar att det har att göra med antioxidanterna som finns i kaffe, och att man inte får samma effekt av andra livsmedel som innehåller koffein.

3. Kaffe är en källa till antioxidanter som bekämpar inflammationer och fria radikaler

För människor med en vanlig kost, kan kaffe faktiskt vara det hälsosammaste de får i sig under dagen. Kaffe innehåller en stor mängd med antioxidanter – bara en kopp kaffe innehåller mer antioxidanter än en portion blåbär.

Dessa antioxidanterna arbetar i cellerna över hela kroppen och bekämpar såkallade fria radikaler. Fria radikaler skadar bland annat lipider som ser till att vi har en frisk hud, och orsakar både rynkor och en nedsatt kognitiv funktion, med andra ord: för tidigt åldrande.

4. Kaffe kan hjälpa till med fettförbränning

Koffein finns i nästan alla kommersiella kosttillskott för fettförbränning – och det finns en grund till detta. En ny studie visar att kaffe kan öka ämnesomsättningen och förbränningen. Det betyder inte att du kan sitta stilla och förvänta dig underverk, men att när du rör på dig så förbränner du mer.

Källor: