Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får från våra kunder, och vi har försökt att svara efter bästa förmåga. Om det är något du funderar på som du inte hittar här, tveka inte på att kontakta oss.

Vad innehåller BeautyBeans?

Näringsinnhåll per dygndos (1 påse):
Marint kollagen 2,5 g
Kaffe 1,5 g

 

Ingredienser: 

Marint kollagenpulver (Pangasius hypophthalmus),
kaffepulver (Coffea robusta), maltodextrin, klumpförebyggande
medel (kiseldioxid).

Vad är kollagen?

Kollagen är det som gör så huden på 18-åringar ser fyllig och spänstig ut. Efter att vi har fyllt 25 år så börjar kroppen att producera mindre kollagen, och vi förlorar ca 1% kollagen varje år. Effekterna ser vi ofta i 30-åren – vi får sakta men säkert flera rynkor, även en torrare och slappare hud. När vi har passerat 60 år så har vi tappat omkring 35% av kollagenet, något som förklarar de typiska kännetecken på en 60års gammal hud.

Hur fungerar BeautyBeans kollagenkaffe?

BeautyBeans kollagenkaffe innehåller ett kollagenpulver som bidrar till att öka hudens elasticitet och ger en mjukare och mer följsam hud med mindre rynkor. Kollagen är ”limmet” som binder kroppen samman och kan bromsa hudens åldringsprocess. Med åldern förlorar huden sin naturliga produktion av kollagen, och resultatet är linjer, rynkor och en torr hud. För att förebygga detta kan du tillföra kroppen extra kollagen genom att ta BeautyBeans kollagenkaffe.

Hur påverkar kollagen våran hud?

Det finns olika typer av kollagen, typ 1 verkar på huden och typ 2 på leder. I det mittersta lagret av huden, dermis, skapar kollagen typ 1 ett nätverk av celler och det är där cellförnyelser produceras. Molekylerna i kollagen ger huden styrka och elasticitet, de håller huden samman och motverkar rynkor och slapp hud.

Kollagen bidrar till att hålla huden fast, elastisk och återfuktad. Det är kollagen och elastin som gör att våran huden ser ungdomlig ut – ju mer kollagen huden producerar, desto fastare och fylligare är den. Har du sett de släta, fylliga kinderna på en ettåring? Det är på grund av kollagen.

Vad är skillnaden på kollagen i krämer som man smörjer in i huden, och kollagen i kaffe?

Kollagenkaffe verkar direkt i läderhuden, det djupaste hudlagret där kollagen finns naturligt och där hudens fasthet och elasticitet byggs upp. Kollagen som appliceras med krämer kan inte tränga in lika djupt in i huden, och förlorar därmed mycket av effekten.

Vilka studier är gjorda på kollagenet i BeautyBeans-kaffet?

Det finns flera källor till kollagen. I BeautyBeans har vi något som heter marint kollagen hydrolysat som har visat sig kunna förebygga åldring av huden. En klinisk studie visar en signifikant ökning i hudens elasticitet hos en grupp kvinnor i åldern 35-55 år (Proksch et al. 2014). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23949208# 

Kollagenet innehåller också aminosyran glycin som enligt flera studier förbättrar hudens elasticitet och fuktighet. Det är bevisat att denna typen av kollagen kan förebygga solskador i huden, och minska synligheten av rynkor.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24131075

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24401291

Har kaffet några fördelar för huden?

För människor med en vanlig kost, kan kaffe faktiskt vara det hälsosammaste de får i sig under dagen. Kaffe innehåller en stor mängd med antioxidanter – bara en kopp kaffe innehåller mer antioxidanter än en portion blåbär. Dessa antioxidanterna arbetar i cellerna över hela kroppen och bekämpar såkallade fria radikaler. Fria radikaler skadar bland annat lipider som ser till att vi har en frisk hud, och orsakar både rynkor och en nedsatt kognitiv funktion, med andra ord: för tidigt åldrande.

Är kollagenpulvret animaliskt?

Ja, det hydrolyserade kollagenpulvret tas från fiskens hud i samband med livsmedelsproduktion.

Är produkten vegansk?

Nej, det hydrolyserade kollagenpulvret tas från fiskens hud i samband med livsmedelsproduktion.

Hur ofta behöver jag dricka BeautyBeans kollagenkaffe?

Kollagenpulver bör tas dagligen över tid för bäst effekt. Glömmer man bort en dag eller två gör det ingenting, men om man slutar helt så effekterna kommer att gradvis minska igen. Det spelar ingen roll när under dagen som du vill dricka ditt kollagenkaffe.

Kan jag dricka BeautyBeans kollagenkaffe när jag ammar eller är gravid?

Det finns inga rapporterade biverkningar på BeautyBeans kollagenkaffe, och därmed har vi ingenting som tyder på att produkten är skadlig för dig som ammar eller är gravid. Vi rekommenderar fortfarande att du rådgör med ansvarig sjuksköterska eller läkare innan du startar med ett nytt kosttillskott under graviditet och amning.

Hur gammal bör man vara för att ta kollagen för huden?

När vi har passerat 25års-åldern så bryter vi ned mer kollagen än vad vi producerar och vi tappar ca 1% kollagen varje år. Man börjar se tecken på åldrande genom rynkor, linjer och en slappare hud i 30års-åldern.


Vart kan jag hitta recensioner från andra kunder om produkten?

Gå tilbaka till första sidan och scrolla ned, där hittar du feedback från flera av våra kunder.

Vilka står bakom BeautyBeans kollagenkaffe?

Vitamail (VM Sverige AB) är ett norskt sällskap bakom produkten BeautyBeans kollagenkaffe. Med färska råvaror av högsta kvalitet och en förstklassig kundservice har Vitamail växt fram som ett av Nordens ledande leverantörer inom hälsa– och beautyprodukter.